Black Joomla Template – Free download

Joomla 1.6/1.7/2.5 template #77-9838

This joomla template has a black and elegant design with many module positions and a professional layout. Use this template for automobile, car related websites or any other kind of site. It includes a nice slideshow. *fixed: slideshow only on homepage
Live demo
Download
VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 4.0/5 (13 votes cast)
Black Joomla Template - Free download, 4.0 out of 5 based on 13 ratings

71 thoughts on “Black Joomla Template – Free download

  • September 18, 2011 at 7:41 pm
    Permalink

    Hello, I like the template but how do you configure slideshow to only work on selected pages?? So other pages can be free without the slide show but when it only appears on the home page (index)

    Reply
  • September 22, 2011 at 7:15 pm
    Permalink

    Is there a way to get the slideshow to show only on the home page without editing the template? (enox template)

    Reply
    • September 26, 2011 at 6:17 pm
      Permalink

      It’s not possible at this time sorry.

      Reply
  • September 24, 2011 at 12:17 pm
    Permalink

    let me try it first

    Reply
  • September 26, 2011 at 8:02 pm
    Permalink

    Slideshow only on homepage FIXED.

    Reply
    • September 28, 2011 at 1:22 am
      Permalink

      Where do i set it to only display in homepage?? I can’t find that option in template manager..

      Reply
      • September 30, 2011 at 9:57 am
        Permalink

        You don’t have to set it. It should work automatically.

        Reply
  • September 26, 2011 at 8:02 pm
    Permalink

    timing is in the slider javascript file.

    Reply
  • September 27, 2011 at 3:25 pm
    Permalink

    Hiya,

    I am having problems updating the AddThis link, whenever I save it automatically deletes and leaves the box empty. Any ideas?

    Reply
    • September 30, 2011 at 9:58 am
      Permalink

      Anybody else experiencing this?

      Reply
  • September 27, 2011 at 11:06 pm
    Permalink

    Hey There – great template – just a quick question though – how do I change the titles in the slide show? Is it in the templatedetails.xml file? Cause I tried that and still showing slideshow 1 description? Perhaps I have put it in wrong area?

    Reply
    • September 30, 2011 at 9:58 am
      Permalink

      In the template parameters.

      Reply
  • September 28, 2011 at 2:58 pm
    Permalink

    Cannot figure out where to upload slideshow images to. Does anyone know where to find the ‘slideshow’ folder?
    Thanks

    Reply
    • September 30, 2011 at 9:57 am
      Permalink

      In the template folder

      Reply
  • September 29, 2011 at 12:51 pm
    Permalink

    Which file i have to replace to fix the slideshow. I only want the slideshow on the home, but i don’t want to replace everything.

    Thanks!

    Reply
    • September 30, 2011 at 9:56 am
      Permalink

      Replace index.php

      Reply
      • October 10, 2011 at 8:38 pm
        Permalink

        I tried replacing my existing /templates/enox-tg/index.php (dated 9/16/2011) with the new one (dated 9/26/2011) and got following display instead of website and none of my content:

        “The template is released under creative commons license and the designer links must remain intact. We can only offer these templates for free if you link back to us. Contact us if you want to buy this template (link removal).”

        Reply
        • October 11, 2011 at 2:15 pm
          Permalink

          It should work fine. Try to uninstall it and reinstall.

          Reply
  • October 1, 2011 at 9:58 am
    Permalink

    Is it possible to add additional slides to the slide show?

    Reply
    • October 3, 2011 at 9:58 am
      Permalink

      Yes but you have to do it manually then and recode the slideshow script.

      Reply
      • November 14, 2011 at 11:37 pm
        Permalink

        Hi, thanks for yuor fine template. I would like to add some images to the slideshow but i cannot understand where, i tried to add the right div on the index.php but when saved and uploaded i get error about COPYRIGHT etc so i must take back the original one.
        i will also happy to center the thumbs under the main slider, if is impossible to add more slides.
        Thanks in advice. From Florence.

        Reply
  • October 3, 2011 at 5:16 am
    Permalink

    I would say that this is a great theme if you’re not looking to get some simple css going. I don’t know if it’s joomla-standard css classes or custom made but they’re worthless when it comes to the naming part.

    It’s also crap when it comes to dividing stuff up for optimizing css use (makes it a pain in the — to edit something so simple as a padding on the text below titles etc).

    Love the layout but the css gave me a headache and I’m atleast advanced when it comes to css.

    Reply
    • October 3, 2011 at 10:01 am
      Permalink

      What do you have problems with exactly? Maybe I can help.

      Reply
      • October 4, 2011 at 3:28 am
        Permalink

        The text for news/articles seems to be thrown in to blog-featured (in the css) and doesn’t seem to have it’s own class? I might be wrong but I’ve been up for over 48 hours coding diffrent sites so I blame it on that.. 🙂

        Also if I remove the slideshow I get some sort of space between the center content (news) and the navigation bar. This is what I mean: http://tinypic.com/r/11tagia/7

        Suggestions? I honestly can’t bare to keep coding right now and this site is my least prio right now so I’d appreciate a helping hand.

        Reply
        • October 5, 2011 at 10:29 am
          Permalink

          Also, I’d just like to have the normal news content instead of the four boxes that pops up when you login on the site (Joomla!, Beginners, Upgraders, Professionals) – Where can I edit/remove them?

          Thanks

          Reply
          • October 6, 2011 at 10:52 am
            Permalink

            That’s in the Joomla settings. It’s not from the template.

        • October 6, 2011 at 10:55 am
          Permalink

          Contact me with your URL and I will help you.

          Reply
  • October 5, 2011 at 5:39 pm
    Permalink

    I have used a table in an artikel and all borders are set at “0”, but they do show in my website.
    What can i do?
    I use the extended version of TinyMCE as an editor and check my sites in IE and Chrome.

    ENOX is a real fine template to work with.

    greetings,

    schout

    Reply
    • October 6, 2011 at 10:49 am
      Permalink

      You will have to edit the css file and remove the border 1 from the table css.

      Reply
  • October 7, 2011 at 7:16 pm
    Permalink

    could you please advise me on how to create submenu items so that they drop down from the main menu bar?

    james

    Reply
  • October 8, 2011 at 12:01 pm
    Permalink

    Which element in the CSS do I need to amend to change the menu button colour from red to my colour choice?

    Thanks

    Reply
    • October 12, 2011 at 12:39 am
      Permalink

      same question – would love to know – Thank you (great template by the way ! 🙂 ).

      Reply
      • October 12, 2011 at 2:50 pm
        Permalink

        Never I found it … you need to change the mainmenu-h.png file in the images folder.
        Thanks

        Reply
  • October 9, 2011 at 2:48 am
    Permalink

    I have some menus. but whenever i click on the menu, it will go to ‘home’ article.

    eg:

    Home
    Contact Us
    Services

    whenever i click on any menu, it goes to Home article. My ‘Default Page’ is Home. But why other menu show only home article. what do i do wrong. please help. TQ.

    Reply
  • October 10, 2011 at 10:36 am
    Permalink

    Hi. Slideshow appears on every pages. How to set slideshow work only on home page?? I thought it’s fixed.

    Reply
    • October 11, 2011 at 2:16 pm
      Permalink

      If you replace the template with the newest version it must work. Contact me if not.

      Reply
  • October 11, 2011 at 11:27 pm
    Permalink

    I cannot get submenus (drop downs) to work correctly on any menu item other than home (the default). When I try to make a sub menu on any other menu item, I must first click the parent menu item (which takes me to the linked article of course) and THEN the drop down item appears below that parent.

    I didn’t see anything in the config of anything so I’m thinking this is a bug? (I can provide the URL where you can see this behavior)

    Reply
    • October 12, 2011 at 9:46 pm
      Permalink

      I found the problem – didn’t have “Show sub menu items” selected to yes. Sorry for the waste of bandwidth!

      Reply
      • November 18, 2011 at 8:18 am
        Permalink

        Hi Ken,

        I’ve the same problem. Where do you find “Show sub menu items” ?

        Thanks for your help,

        Steve

        Reply
        • April 19, 2012 at 4:51 pm
          Permalink

          Hello,
          I also found the same problem.But its nice to look at..finally it is bug, i think..

          Reply
  • October 12, 2011 at 9:44 pm
    Permalink

    is there a way to remove the logo area? I built a custom designed header with logo in it and in IE it shows a box with a X

    Reply
  • October 13, 2011 at 10:31 am
    Permalink

    How to remove this line ( Copyright 2011 Home. Custom Footer text )

    Reply
  • October 14, 2011 at 8:53 am
    Permalink

    Hi! Great template!
    I’m looking for the menu suffix class to realize the top menu (Home, site map…).
    By default if i set my menu in position_0 (Joomla 1.7), it is shown as a vertical list (like “Latest News” content on your demo).

    Can anyone help me? Thanks,

    A.

    Reply
  • October 14, 2011 at 10:11 am
    Permalink

    I have fixed the jquery and slideshow problems.

    Reply
  • October 15, 2011 at 10:34 am
    Permalink

    Great template!
    I’ve a problem with joomlas archive function.
    The templates css works well, but when I click on the archive module then the css destroy the sites view.

    Reply
  • October 20, 2011 at 9:51 am
    Permalink

    Hi, This is a great template my only problem is in IE the background should be white of the content but it only shows as a line at the top of the screen.

    There are no problems with other browsers.

    How can I fix this?

    Reply
    • October 24, 2011 at 8:39 am
      Permalink

      This is fixed now. Download the new version.

      Reply
  • October 24, 2011 at 4:05 pm
    Permalink

    Very nice template using for my new website. Any update about fixing the problem in Internet Explorer. In IE8 I miss the shadows and see square corners of boxes and in IE 9 I see only in compatibility view the right view.

    Reply
    • October 31, 2011 at 3:01 pm
      Permalink

      IE does not support those.

      Reply
  • October 29, 2011 at 6:22 pm
    Permalink

    I have JoomGallery installed and, only when using the ENOX-TG template, the slideshow (for the Gallery, not the one on the front page) doesn’t work.

    I asked the author of JoomGallery about it and he suspects the issue is how the ENOX-TG template deals with JQuery. All I know is other templates, the JoomGallery slideshow works ok. Any thoughts?

    (you can see the problem at “Our Photos” menu item at the referenced URL

    Reply
  • October 31, 2011 at 5:23 pm
    Permalink

    Update: category blogs error fixed.

    Reply
  • October 31, 2011 at 7:45 pm
    Permalink

    I’ve set my homepage as a category blog. It’s listing all articles in the category, but has no separation between articles. Should it have some sort of horizontal bar or separation feature between articles?

    Reply
  • November 2, 2011 at 9:18 am
    Permalink

    Great template.

    Is it possible to replace slideshow by an another module ?

    What is the central position ?

    Thanks (sorry for my bad english !!!)

    Reply
  • November 3, 2011 at 1:15 pm
    Permalink

    Hi, I tried changing the images in the template folder slideshow folder, but they are protected from editing/deletion. Any way around this? tnks.

    Reply
  • November 11, 2011 at 10:29 am
    Permalink

    How Could I be able to replace slideshow by using a module. what is the position for that.

    Reply
  • November 13, 2011 at 5:44 pm
    Permalink

    Hello,

    I wish to use one of your templates (Black #77-7744), however I need to add a website statistic tracker. In order to do that, I have to modify the index.php file. I have no problem with the agreement of keeping your site tagged with mine, so I am not requesting link removal. Can you allow my addition of the tracker code, or perhaps send me a version of the file with a statistic tracker in it? Also, I noticed that when I selected the template, the horizontal buttons up top disappeared and I got vertical choices on the left instead. Why is that and how do I get the horizontal ones that your picture shows? I am using Joomla 1.7 and currently using the Atomic default which accepts the tracker code.

    Thanks

    Reply
  • November 18, 2011 at 2:45 pm
    Permalink

    I love this template!

    One question: can a further two rows of links be added immediately under the ‘Main Menu’?!

    Reply
  • December 30, 2011 at 8:06 am
    Permalink

    Hi, I am a novice web developer and I need a little help in customizing your ENOX (Black Joomla Template. What I would like to do is make the “breadcrumb” menu position to be the same width as the centre column, is this something that can be done relatively easy? And if it is can you please provide me with the code that will achieve this?

    If you can help at all that would be greatly appreciated. This is a great template, I have been using it for a couple of months and it has really upgraded the image of my site. So thank you very much for a great template, keep up the good work.

    Reply
  • January 2, 2012 at 8:46 pm
    Permalink

    Thanks for the supreme template, but how in the name of God we can remove the “Template by themegoat” from the banner? I tried everything, replace the banner, even delete it…but still there…

    Can you help?

    Reply
  • January 8, 2012 at 10:30 pm
    Permalink

    Hi
    Bullet points in the main content areas (articles, etc)? Can’t seem to get them to display?
    Edit CSS?
    Thanks,

    Reply
  • January 12, 2012 at 4:46 pm
    Permalink

    I’m planning to use the ENOX template to redo my Gene Watson Fan Site.

    I would like to add content under the slideshow, but I didn’t install the Joomla! 1.7 sample data & can’t figure out how to add content beneath the slideshow (in the middle section.

    Any help would be very much appreciated.)

    Reply
  • March 8, 2012 at 5:53 pm
    Permalink

    I use Exox TG template for my site (JOOMLA 1.6) but i have problems with chrome and IE. I dont’have problems with Firefox.
    Can you help me?

    Reply
  • April 4, 2012 at 3:19 pm
    Permalink

    When I log into the frontend as an admin The edit icons show up, but I can’t click them. If i change templates they will work. Any Ideas

    Reply
  • April 10, 2012 at 10:58 am
    Permalink

    Hi, is there any option how to get slideshow only for one page (Home)?
    I’m trying to figure it out for several days 🙁

    Thanks

    Reply
  • April 22, 2012 at 7:51 pm
    Permalink

    I cannot get bullet points for lists in the content area to display. I added the following in the CSS file:

    .item-page ul,
    .item-page ul li { list-style-type: circle !important; }

    The path to the file is “templates/enox-tg/css/styles.css”. This should work, but nothing gets displayed. Even firebug tells me that the style is not overwritten.
    I also tried to directly add a style attribute to one list in the content using the source view of the editor. This is what I added:

    But again no luck with this. It would be nice if the author could try this by himself. A list is not useful at all in the content if you cannot really distinct it from a paragraph (like it is now).

    Reply
  • April 23, 2012 at 7:26 pm
    Permalink

    Ladies and Gentlemen, I’ve forgot something. Thats the markup for the list (or at list it’s opening tag):

    Does not work

    Reply
  • April 23, 2012 at 7:26 pm
    Permalink

    Man cannot post HTML in here

    Reply
  • May 10, 2012 at 8:00 am
    Permalink

    Line 43 of the index.php file has http hardcoded. This causes a security warning in ie if you are trying to run the site through https (SSL/TLS).

    Change that line to this:

    Reply

Leave a Reply to Miki Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *